dissabte, 2 de gener del 2010

El Drac, un altre conte

Sóc tutora d’una aula d’acollida i els meus alumnes són nois i noies d’ESO arribats de tot el món.
El col·lectiu que mostra més dificultats d’expressió en la nostra llengua és el de llengua xinesa, per la qual cosa estem sempre buscant motivacions, eines, projectes per engrescar-los i facilitar-los la parla en català.

Per Sant Jordi vam escoltar i llegir la tradicional llegenda i va ser a partir d’aquí que vam iniciar un treball de creació i expressió oral amb un petit grup d'alumnes: cinc xinesos i un àrab. Volíem crear un conte amb el drac com a protagonista (el drac també és un element tradicional en la cultura xinesa) però modificant la llegenda tradicional.

Primer van inventar i escriure el conte entre tots. Després el vam fragmentar, de cada part van fer una il·lustració amb la tècnica del collage i vam escanejar-les per convertir-les en arxius jpg. Després de tot el procés de creació vam gravar les veus per treballar l’expressió oral.
Finalment vam muntar les imatges i les veus en una presentació Powerpoint. Aquí teniu el resultat (el slideshare no ens permet sentir el so, oh!):

2 comentaris:

  1. Què bonic! Llàstima que no se sent el so.

    ResponElimina
  2. HOLA,
    me ha encantado tu blog, y más que nada me ha encantado tu perspectiva sobre la educación, algo que comparto profundamente.Me encantó ver que habías enlazado mi blog http://edublocs.blogspot.com y he hecho lo mismo con el tuyo.No voy a dejar de visitarte ni de contarle a todos mis compañeros tu trabajo e ideas tan fantásticas. Com a mestra i mare et felicite ;).Gràcies.

    ResponElimina